Csirke húsleves
A húsleveshez szokásos zöldségekből készül (sárgarépa, fehérrépa, karalábé, zeller, zöldborsó, hagyma, 1 db krumpli, stb) és csirkehúsból. Természetesen ebből is többet készítek egyszerre, mint amit én megeszem. Mikor elkészült, a levét nem veszem figyelembe, csak ami belekerül:
| Kcal/szénhidrát 100 g termékben | Kcal | Szénhidrát (g) |
50 g csirkehús | (110/-) | 55 | - |
70 g sárgarépa | (35/8,1) | 24,5 | 5,67 |
50 g (mirelit) zöldborsó | (41/6,2) | 20,5 | 3,1 |
3 g tészta /főzés előtti súly/ | (382/72,9) | 11,46 | 2,187 |
1 adag összesen: | 111,46 | 10,957 |
Ízesítéshez só, delikát, petrezselyem- és zellerzöld (friss vagy szárított). Ha mirelit zöldborsót használok, azt csak a legvégén teszem bele. A csirkehúsról a bőrét leszedem, hogy minél kevésbé legyen zsíros. Mivel a tészta kimérése problémás lenne, ezért csigatésztát használok, és megjegyzem, hogy a 3 g hány db volt.
Kapcsolódó ebéd: